Mallar

From Piratpartiets Wiki
Jump to navigation Jump to search

Wikin använder sig av olika mallar. Här är några som kan vara användbara. Du kan läsa mer om mallar på Wikipedia, som använder samma system (men andra mallar).

Kategorimallar

Det finns ett gäng mallar som läggs i slutet av en sida för att tipsa om andra sidor som kan vara intressanta för att de berör samma område. Dessa läggs allra längst ned på sidan.

Partiet

Den mest heltäckande är {{partiet}}, som kan användas för allt som har att göra med partiet och organisatoriska saker. Läs mer här. Den här mallen inkluderas i en hel del andra maller.

Media

{{media}} används till sidor som har att göra med mediaarbete på olika vis. Läs mer här.

Sidebarmallar

Mallar som skapar en sidebar (en låda med information till höger på sidan), anpassat efter vad det är för slags sida.

Person

{{person}} används till sidor om en person. Läs mer här.

Förening

{{förening}} används till sidor om en lokalförening. Läs mer här.

Något är fel

Mallar som används för att visa att någonting är fel med sidan - till exempel utdaterad information eller att sidan är väldigt kort och kan fyllas på. Dessa mallar ska vara temporära, och målet är att sidan lagas och mallen tas bort.

Stub

Om en sida är väldigt kort, men täcker ett område som behöver en längre artikel, kan man använda mallen {{stub}}. Läs mer här.

Utdaterad information

Mallen för utdaterad information heter {{utdaterad}}. Läs mer här.

Att göra

Om det finns något specifikt fel med sidan, t ex någonting som saknas, så kan du använda mallen {{todo}}. Skriv {{todo}} följt av vad det är som behöver göras, så kommer förhoppningsvis någon annan att fixa det. Läs mer här.

Speciella sidor

Sidor som är speciella på något vis, där det behöver påpekas högst upp på sidan.

Arkiv

Mallen {{arkiv}} används för sidor med gammal information som fortfarande kan vara intressant att läsa för nostalgins skull, och därför är arkiverade. Läs mer här.

Andra mallar

Se även

Mallen {{also}} används för en sektion i en sida som även har en längre huvudartikel eller en annan sida som kan vara intressant. Läs mer här.