Medlemsbrev vecka 48

From Piratpartiets Wiki
Jump to navigation Jump to search
Medlemsbrev.jpg
Medlemsbrev.jpg

Välkommen till veckans medlemsbrev! Det är mycket som händer nu, och vi har synts en del i pressen. Bland annat har vår partiledare Magnus Andersson nyligen synts i ETC i en text om massövervakning och demokrati, och jag och två till pirater har synts i Nyheter24 om våld i nära relationer.

Bli aktivistsamordnare

När så mycket händer är det viktigt att fånga upp engagemanget. Det är därför vi fortsätter rulla ut vårt nya organisationsträd med aktivistsamordnare som ansvarar för aktivismen runtom i landet. Det sker både på distriktsnivå, länsnivå och kommunnivå. Är du intresserad av att samordna aktivismen hemma hos dig? Maila mig på anton@piratpartiet.se så kan vi se om du passar på rollen. Som alla roller i partiet är uppdraget ideellt. Du kan läsa mer om det här.

Arbetet för en positiv partikultur

Jag har börjat blogga om vanliga problem i partikultur, som ibland kan leda till minskad moral och lust att göra saker. Det är viktigt att vi slår ned hårt på sådana saker. I ett första inlägg pratar jag om varför det är fel att säga saker som "varför engagerar du dig i X, varför inte vår kärnfråga Y?" Du kan läsa det här.

Lyckad start på fokusveckorna

Som ni säkert märkt har vi kommit igång med våra politiska fokusveckor, där diskussionerna fokuserar på våra talespersoners olika ämnen. Hittills har det gått riktigt bra, och vi har utbredda konversationer både AFK, på Facebook, på Slack och mer. Du kan läsa mer om våra talespersoner här, och om du vill vara med på vår chatt på Slack är det bara att maila mig.

Sist men inte minst - juletider närmar sig, och när vi alla blir mer givmilda passar vi på att påminna om att partiet helt förlitar sig på donationer för överlevnaden. Vi får till skillnad från andra partier inga bidrag, och alla som jobbar för partiet gör det helt ideellt. Klicka in på piratpartiet.se/donera och skänk en krona - minsta lilla hjälper.

Till nästa gång, ha ett fantastiskt liv!

Anton Nordenfur, partisekreterare
anton@piratpartiet.se - 076 314 99 82